fbpx

Gewoon beginnen!

communicatie tip gewoon doen

De gedachte speelde al een tijdje door mijn hoofd, voor mezelf beginnen. Maar om de stap echt te nemen, daar is wel wat tijd overheen gegaan. Twijfel, twijfel, want je laat ook een bepaalde vastigheid en ‘garantie’ achter. Maar toen werd mijn contract niet verlengd en kwam ik thuis te zitten. Weg garantie. Gelukkig kreeg ik een coachingstraject aangeboden en hier kwam naar voren dat het ondernemerschap toch wel bij me zou passen. Maar in welke vorm dan? Of ga ik deze eigenschappen toch in een baan zoeken?

Steeds vaker als ik sprak met mensen uit mijn omgeving over mijn situatie en ideeën. En steeds meer wezen ze me op het feit “wat heb je te verliezen?”. Ik zat werkloos thuis, had alle tijd en ruimte om me verder te oriënteren en te netwerken. Uiteindelijk hakte ik de knoop een maand of twee geleden door, want mijn omgeving had toch wel gelijk 😜. Om goed te kunnen starten (en voor mijn eigen gemoedsrust) heb ik de combinatie opgezocht. Vooralsnog werk ik een aantal dagen in de week bij Maastricht Marketing, waar ik mezelf verder kan ontwikkelen als communicatie- & PR-adviseur. Daarnaast ben ik Miss Communications aan het opbouwen om dit op enig moment full-time te gaan doen 😊.

Uiteindelijk geldt ook voor de inzet van je communicatiemiddelen: gewoon beginnen! Iets communiceren is altijd beter dan niets. Maar mocht je toch helemaal goed weten hoe je dit moet aanpakken, neem dan gerust contact op. Ik kan je helpen bij de inzet van je online communicatiekanalen of bij interne communicatievraagstukken, maar ook bijvoorbeeld als je binnenkort naar een beurs gaat en niet goed weet hoe je je daar op een mooie manier kan presenteren.

PS Deze quote van Walt Disney kwam ik online tegen en inspireerde me voor deze blog.