fbpx

Met social media op reis

social media marketingcampagne

Inmiddels is het wel duidelijk dat ik van reizen houd. Het zal dan ook nog wel vaker een thema zijn van MissMonday ๐Ÿ™‚ In deze blog vertel ik je hoe ik me voorbereid voor een reis met behulp van social media.

Het liefst reis ik op de bonnefooi, maar ik het geleerd raadzaam is om jezelf goed voor te bereiden. Dit doe ik grotendeels via social media. In mijn beginnersjaren als reiziger kwam ik regelmatig onbevredigd thuis. Ik kwam aan veel highlight niet toe, omdat de afstanden toch groter waren dan ik dacht. Of ik dacht dat ik alles wel gezien had, maar miste uiteindelijk toch dingen, omdat ik niet wist wat er te doen was.

Een belangrijke les: wil je het meeste uit je reis halen, doe vooraf onderzoek! Zodra ik een keuze gemaakt heb waar ik naar toe wil gaan begint eigenlijk al de reispret. Ik koop een reisgids (meestal een Lonely Planet of time to momo cityguide) en ik duik de social media op. Op Instagram is het namelijk heel makkelijk om ideeรซn op te doen door te zoeken op hashtags. Deze hashtags kun je ook volgen net zoals je accounts volgt. Je tijdlijn stroomt vervolgens vol met reisinspiratie. Daarnaast volg ik natuurlijk ook verschillende reisbloggers op Facebook voor de nodige inspiratie 😊. 

Deze truc gebruik ik niet alleen bij reizen, maar ook voor interieurinspiratie, makeuplooks en ideeรซn voor evenementen. Daarom is het belangrijk, ook als ondernemer, om goede hashtags te gebruiken op instagram. Veel mensen zoeken via dit medium naar informatie en inspiratie.