fbpx

MissMonday: wegdromen & fotografie

marketingadvies fotografie

Vanaf vandaag een nieuwe rubriek: MissMonday! Elke maandag publiceer ik een blog waarin je meer te weten komt over mij, Miss Communications en de dingen waar ik inspiratie uit haal 😊. 19 augustus vieren we de Internationale Dag van de Fotografie. Reden voor mij om hierop in te haken met een van mijn hobby’s, fotografie 😉.

Als ik ergens inspiratie uit haal is het wel reizen. De afgelopen jaren maakte ik mooie reizen naar Zuidelijk Afrika en de west- en oostkust van Amerika. Maar ook citytrips naar Londen, Porto en Barcelona kunnen me wel bekoren. Naast het genieten van de stad, natuur en de omgeving, vind ik ook super leuk om hier foto’s te maken. Dit begon met een kleine compactcamera, maar een aantal jaar geleden besloot ik te investeren in een spiegelreflexcamera en bijbehorende lenzen. Dan begint de uitdaging pas echt, want hoe werkt zo’n ding 😂. Ik besloot een aantal workshops te volgen en veel online te lezen, maar je leert pas echt door het gewoon te doen. Met de jaren merkte ik dat ik steeds beter werd en dat ik er daardoor ook meer lol in kreeg.

Eenmaal thuis gaat de pret nog verder, want ik probeer van iedere vakantie een mooi fotoboek te maken. Hierin kan ik mijn creativiteit helemaal kwijt en ik ben dan ook altijd super trots op het resultaat. Ik speel met composities, lettertypes en kleuren. Met regelmaat pak ik het boek nog in handen en geniet ik van de reis die ik gemaakt heb.

PS Bovenstaande foto is een stiekeme snapshot van mij ‘in action’ gemaakt door een reisgenoot. Ik was hier in Etosha National Park in Namibiรซ. Dit prachtige park staat bekend om zijn wildlife, die we hier dan ook op beeld probeerde vast te leggen. Zie hieronder het resultaat.